Stora sporter i Sverige

Fotboll är världens största sport och Sverige är inte alls något undantag när det kommer till fotboll. Dock har vi årstiderna då vi ägnar oss åt andra sporter i vårt avlånga land. Hockey är den andra stora sporten som vi ägnar en hel del tid åt. Även om vi inte praktiserar någon av de stora sporterna i Sverige så är vi många som följer våra lag, oavsett om det är fotboll eller ishockey.

Det finns ju inget som hindrar oss att följa med i de båda sporterna. Sommartid så ser vi gärna på fotboll i alla dess former. Vi kanske har barn som är aktiva i något lag eller så spelar vi själva tillsammans med kamrater ,mest för skoj skull. Men vi har också en hel del Allsvenska lag som vi gärna följer. Vår och höst är det vanligast att man spelar fotboll. När det börjar bli kallare utomhus så börjar säsongen lida mot sitt slut.

Vintertid så är det hockey som gäller för en stor del av oss som tycker om sport. Idag så finns det gott om arenor där man kan spela ishockey året om men sommartid så är det mest träning och hockeyskolor i våra arenor då vi vanligtvis har hockeysäsongen från sen höst till sen vår. Den hösta liga i SVerige är SHL, Svenska Hockeyligan och så finns det ett antal andra ligor och serier under detta. Mycket hockey är det i Sverige.